Knäckig rabarberpaj med vaniljglass

koket.se
Knäckig rabarberpaj med vaniljglass Ikea
Foto: Köket.se

Knäckig rabarberpaj med vaniljglass

11 ingredienser

40 min

Man kan ju inte få nog av knäckiga pajer - och när rabarbern får vara huvudråvara så blir det helt oemotståndligt gott! Sommarens absolut godaste fika, dessert eller paj till sommarfesten.

IKEA tipsar!
IKEA assiett produkt

IKEA tipsar!

Vackra och användbara assietter passar perfekt att servera den här goda pajen på.

Läs mer

logo

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 175 g smör, smält
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl ljus sirap

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (under- och övervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  3. Skölj och skiva rabarbern i mindre skivor. Lägg i en pajform och strö över 0,5 dl socker och potatismjöl. Blanda om.
  4. Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och flingsalt i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och sirapen och rör om till en smet.
  5. Klicka ut smeten över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen har fått gyllenbrun färg och en knäckig yta.
  6. Servera med vaniljglass.
TIPS!
Fler tips!
IKEA pajform produkt

Fler tips!

Här hittar du fler riktigt användbara och fina produkter.

Läs mer